Tarvitsenko elämänmuutosvalmennusta?

28.2.2011Miten voin auttaa Standard

Mielestäni hyviä mittareita siihen, tarvitseeko henkilö valmennusta muutokseen elämässään, voisivat olla mm. seuraavanlaiset kysymykset:

Olenko tyytymätön johonkin asiaan elämässäni?

Miksi en ole tehnyt mitään, vaikka olen ollut tyytymätön johonkin asiaan jo pidempään?

Olenko tyytyväinen parisuhteeseeni, työhöni tai vaikkapa siihen, miten vietän vapaa-aikaani?

Harrastanko sellaisia asioita, joista pidän tai seurustelenko sellaisten ihmisten kanssa, joista saan iloa ja voimaa elämääni?

Mitkä ovat elämänarvoni ja onko elämäni niiden mukaista?

Koenko turhautumista elämään toistuvasti?

Ovatko six-pack tai mäyräkoira pakolliset viikonlopun rentoutumisvälineet tai ainoat ilon aiheuttajat?

 

Usein avaimet muutokseen ovat omissa käsissämme, mutta jostain syystä emme tule käyttäneeksi noita avaimia, vaan tyydymme elämään jollain tavalla epätyydyttävää elämää.  Usein myös muutos pelottaa, emmekä aina usko itseemme riittävästi, omiin kykyihimme tai pelkäämme, mitä uusi elämäntilanne toisi tullessaan. Kuitenkin käytämme usein vain murto-osaa kapasiteetistamme ja resursseistamme ja aliarvioimme itseämme liian usein, vaikka vain taivas on rajana. Mahdollisuutemme ovat vaikka mihin, kun vain uskallamme yrittää.

Meillä on vain tämä yksi elämä kerrallaan elettävänä. Meillä on vapaus ja vastuu tehdä omasta elämästä elämisen arvoista. Usein meiltä vain puuttuu lähipiiristä kannustava tuki ja rohkaisu, jolloin valmentaja ja ryhmä muita muutosta haluavia voi olla suureksi avuksi.

Muutosta voi lähteä prosessoimaan joko yksin tai ryhmässä.

Ota minuun yhteyttä sähköpostitse, jos haluat lähteä prosessoimaan muutosta yksin tai ryhmässä.